Son dakika haberi bulunmamaktadır.   Senoz Esnaf  
Senoz Deresi
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Animasyonlar | Anketler | Sitene Ekle | Mesaj Gönder | Sohbet | MircScriptİndir

HABER ARA


Gelişmiş Ara

EN ÇOK OKUNANLAR

Bursa'dan Sudan'a yazılım ihracatı

Senoz Kaptanpaşa'lı olan İbrahim Uzun, Uludağ Üniversitesi ULUTEK Teknoloji bölgesinde hizmet veren Prestij Yazılım, son 3 yıl içerisinde uluslararası standartlarda ürettiği yazılım çözümleri ile 3 kıtada HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri) ve LBYS (Laboratuvar Bilgi Sistemleri) konusunda bölgenin en yeni ve aranılan bilişim şirketlerinden birisi haline geldi.

Kategori  Kategori : Haberler
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 1751
Tarih  Tarih : 19 Ocak 2015, 20:41

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

1996 yılında Bursa’da kurulan şirket, Türkiye ve Türkiye sınırlarının ötesinde çalışmalarını birçok ilke imza atarak sürdürüyor. Geliştirdiği proje ve çözümlerle Türkiye’nin sağlıkta e-dönüşümüne önemli katkılar sağlayan şirket, elde ettiği tecrübeyi farklı ülkelerdeki projelerde de değerlendiriyor ve bölgesel bir teknoloji şirketi olma özelliğini pekiştiriyor. Prestij CEO’su İbrahim UZUN ile gerçekleştirdiğimiz röportajda Prestij’in Bursa ULUTEK’ten dünyaya yayılan başarılarını konuştuk

Öncelikle PRESTİJ hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız 1996 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinde kuruldu. Bilişim teknolojileri alanında çok çeşitli uzmanlıklara sahip 50 kişiyi aşkın merkez ve kurumlardaki 70 profesyonel bilgi işlem personeli kadrosu ile Türkiye’nin önde gelen sağlık bilişim çözümleri firmaları arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu ve özel hizmet sektörleri başta olmak üzere her sektördeki kuruluşlara platform bağımsız yazılım çözümleri sunuyoruz. Şirket merkezimiz Bursa başta olmak üzere Azerbaycan, Kırklareli ve 2015 Ocak itibariyle aktif hale gelecek İstanbul-Levent ofisimizle hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. Antalya, Diyarbakır ve Mardin bayilerimizin de çalışmalarımıza katkıları oldukça önemli bir yer tutmaktadır. 

Yurtdışı pazarlardaki faaliyetlerimizde bağımsız projeler yürüttüğümüz gibi büyük ortaklıklarda kurduk. İtalya’nın en büyük bilişim firmalarından IDATA ve Exprivia ile Türkiye ve Türk Cumhuriyetlerindeki projelerde ortak hareket ediyoruz. Bunun yanında Fransa’dan Evolucare ve Azerbaycan’dan Neuron Teknoloji ile de ortak projeler üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. 

Ulutek Teknoloji Bölgesinde yer alan en büyük iki firmadan birisiniz. Teknokent ortamı Prestij için ne anlam ifade ediyor?

Firmamız 2008 yılında Uludağ Üniversitesi bünyesinde açılan teknoloji geliştirme bölgesi ULUTEK içerisindeki ilk büyük firma olarak faaliyete başladı. Ulutek’te faaliyet göstermemizin yegane amacı ülkemizin en çok ihtiyacı olan Ar-ge eksiğine katkı sağlamaktır. Bu kapsamda önemli bir adım daha atarak Kalder (Kalite Derneği) ile birlikte EFQM Mükemmellik modelini şirket bünyesinde uygulamak amacıyla yazılım ve faaliyetlerine hız kazandırdı.  1996 yılında 3 kişilik bir ekiple Karacabey’de başlayan yolculuğumuz, 2008 yılında 35 kişilik ekiple Teknokent’te kurumsal hızlanma ile farklı bir boyut kazandı.

Teknoparklar, mali avantajların yanı sıra benzer konularda çalışan ve birbirlerini tamamlayıcı çözüm sunma potansiyeline sahip firmaları bir araya getirerek sinerji yaratıyor. Üniversite içinde olmak, üniversiteyle ortak projeler gerçekleştirmek için bir zemin hazırlıyor ve üstün vasıflı beyin gücüne erişimi kolaylaştırıyor. Bugün geldiğimiz noktada önemli bir iş gücünü barındıran ULUTEK Teknokent ’in bize katmadeğer olduğunu görmek doğru karar verdiğimizi gösteriyor. 

Yurt dışı faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz? Uluslararası alanda neler yapıyorsunuz?

Sağlık Bakanlığı tarafından 2008 de devreye alınan e-dönüşüm ile birlikte işleyiş ve yazılım tarafında Türkiye’de hem HBYS-Hastane Bilgi Yönetim Sistemi yazılım firmaları hem de sağlık kurumları büyük deneyimler elde etmiştir. Bugün yurtdışında başarılı projelere imza atabiliyorsak Sağlıktaki dönüşümün payını görmezden gelemeyiz.

Prestij olarak kurulduğumuz günden bu yana uluslararası niteliğimizi artırmak, bizim için önemli misyonlarımızdan biri oldu. Bu konu hakkında sizinle yaptığımız ilk röportaj da henüz yurtdışı referans projemiz olmamasına rağmen hatırlarsanız yurtdışında marka olma yolunda ilerlediğimizi ve mutlaka yurtdışında ciddi işler yapacağımızı paylaşmıştım. Azerbaycan, Kazakistan, Sudan, Afganistan, İtalya ve Fransa gibi ülkelere bugün itibariyle projelerimizi ulaştırmış durumdayız. Yurt dışında teslim ettiğimiz projelerin yanı sıra bölgesel bir güç olabilmek için yurt dışı satış ağımıza da önemli yatırımlar yaptık. Yurtdışında kullanılan Prestij imzalı bilişim çözümlerinin arkasındaki en önemli güç ise Teknokent’lerde görev yapan nitelikli insan kaynağımız. Yurtdışında 5 yılda hedeflediğimiz noktaya 1.5 yılda ulaştık. Pek tabiyki bu kolay olmadı, radikal kararlar aldık, yapısal değişimler geçirdik. Bu süreci özveriyle başaran ve şirketi bugünlere getiren ekibime canı gönülden teşekkürü borç bilirim.


Yurt dışında yaptığınız projelere somut örnekler verebilir misiniz?

Azerbaycan Tıbb Üniversitesi İlmi Cerrahi Klinikası ile beraber Bakü'de 9 hastanede hizmet veriyoruz. Kazakistan , Almata ve Çimkent Laboratuvar Projeleri ile partner firmamıza hizmet veriyoruz.  Afganistan’da ilk Özel Laboratuvar kuruldu. Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte Sudan da Hastane Bilgi Sistemi hizmeti veriyoruz. İtalya ve Fransa’da partner firmamızla birlikte orta ölçekli hastaneler proje entegrasyon ve dil çeviri çalışmalarımız devam ediyor. 



Kısa ve orta vadede Prestij ’in hedefleri nelerdir?

Görüşme ve teklif aşamaları devam ettiği için burada ismini veremeyeceğimiz birçok ülke ve proje konusunda çalışmalarımızda devam ediyor. İnşallah onlardan da bir sonraki ropörtajda bahsederiz. 

Bunların yanısıra Türkiye pazarındaki Pazar payımızı yükseltmek için bazı ortaklıklar yaptık ve bunların yatırımlarını yapacağız. Bu kısa vade de gelişecek bir durum. Böylece yurtiçi Pazar payımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Orta ve Uzun vade de ise Türkiye’de PPP (Şehir hastaneleri) projelerinde yer almak, yurtdışında özellikle Türk Cumhuriyetlerinde lider firma haline gelmeyi hedefliyoruz. Başaramıyacağımız hedefler koymadık hiç bugüne kadar, koyduğumuz hedeflere de zamanından önce ulaştık. 

Büyüyen ve 2023 vizyonuna sahip Türkiye için yazılım sektöründe çalışacak gençlere önerileriniz nedir?

Kendilerine güvensinler, her daim cesur olsunlar. Yetkinlik pörföylerini gelişen teknolojiye eşlenik genişletsinler. Planlı çalışıp hayatı her alanında keyf alarak yaşasınlar. Hedefsiz yaşamasınlar ama ulaşılmayacak hedefler de kendilerine koymasınlar. Tabiyki en önemli unsurlarda biri de hayır dua almak. İstek ve arzunuzun yanında hayır dua almayı da asla ihmal etmeyin, başarı sizin olsa da başarıyı vereni asla unutmayın. (53Rize Dergisi)


Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Haberler

En Çok Okunan Haberler

Umut yarını değiştirme çabasıdır!07 Temmuz 2019
RadyoSenoz
 
İSTEK GÖNDER

FOTOĞRAF GALERİLERİ

Yayınlanan yazıları kaynak göstererek yayınlamak serbesttir. © Copyright 2004-2009
Yazar Girisi | Altyap: MyDesign Haber